Израелската армия уби 30 палестинци за един ден в Газа

Израелската армия уби 30 палестинци за един ден в Газа

Министерството съобщи, че само през изминалия ден „95 души са били ранени“ в резултат на бомбардировки и обстрели от израелските сили в Газа.

Тридесет араби са били убити в ивицата Газа през последното денонощие в резултат на действия на израелската армия, която провежда военна операция в този регион от миналия октомври, съобщи министерството на здравеопазването на палестинския анклав.

Само през изминалия ден „95 души са били ранени“ в резултат на бомбардировки и обстрели от израелските сили в Газа. Към днешна дата, според статистиката на здравното министерство, „37 296 палестинци са били убити и още 85 197 ранени“ по време на операцията на Израелските отбранителни сили (IDF).

Напрежението избухна в Близкия изток, след като бойци на Хамас от ивицата Газа нападнаха израелска територия на 7 октомври 2023 г., като убиха жители на гранични селища и взеха над 240 заложници. В отговор Израел започна военна операция в Газа, за да изкорени военната и политическа структура на Хамас и да освободи всички заложници. В края на ноември 2023 г. временно хуманитарно примирие беше сключено с посредничеството на Египет и Катар и продължи една седмица. Според Израел тогава са били освободени 110 заложници.

Източник: tass.com

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News