ХАКЕРА „ЕМИЛ КЮЛЕВ“. ЦАНОВ. КОЙ ГИ ПАКЕТИРА И АКТИВИРА. ПРЕДИ И СЛЕД УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

ХАКЕРА „ЕМИЛ КЮЛЕВ“. ЦАНОВ. КОЙ ГИ ПАКЕТИРА И АКТИВИРА. ПРЕДИ И СЛЕД УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Има една нишка в разследването на убийството на Алексей Петров, която е знакова и може да разплете изключително важни преплетки за лица, които все още се крият в сянката.

Детайли от нея споделих с един от разследващите убийството, впрочем, впечатляващо интелигентно, широкоскроено ченге, дано е схванал какво точно му подсказах.

И тази нишка е Хакера „Емил Колев“.

Първа в общественото и медийното пространство АФЕРА оповести, че съществува такова лице – хакер, обозначаващо се като „Емил Кюлев“. Самият той изпрати своя информация на пощата на АФЕРА, която публикувах.

Това се случи за първи път на 10 юли 2020 година:

ХАКНАХА БАЗАТА ДАННИ НА МВР, КОМИСИЯ ПО ХАЗАРТА, СРСЪД, ПАРЛАМЕНТА И ОМБУДСМАНА!

Нататък през месец юли и август 2020 година АФЕРА пуска следните информации от Хакера „Емил Кюлев:

ХАКЕРА ОБЯВИ НАДДАВАНЕ „КОЙ ДА Е СЛЕДВАЩИЯ“ И ПРИЗОВА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА ГО ПОТЪРСЯТ!

ХАКЕРА ПУСНА ДАТАБАЗАТА НА BTV MEDIA GROUP ПУБЛИЧНА: „ЗАПОЧНЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ОБЕКТИВНИ, УВАЖАЕМИ“

….

ХАКЕРА: „ББ ДА СИ СПОМНИ КАКВИ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ Е ПРОВЕЖДАЛ В ПЕРИОДА 22-25.08.2005 Г.!“

ХАКЕРА: ОЧАКВАЙТЕ АПЕТИТНИ РАЗКРИТИЯ В БЛИЗКИТЕ ДНИ

ХАКЕРА С НОВО ПОСЛАНИЕ, СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО ДИГИТАЛНО СПОКОЙСТВИЕ – ДАДС

EUROPOL СВАЛИХА САЙТА НА ХАКЕРА, ТОЙ ПЪК УДАРИ ЦЕНТРАЛНИЯ ДЕПОЗИТАР

По това време Хакера ме намери във Фейсбук и на Месинджъра поддържаше от време на време с мен комуникация – нищо впечатляващо, общи разговори, даваше вид на възрастен човек, даваше оценки и разкази за подземни босове, повечето от които вече не са на този свят.

Случайно или не, агресивната поява на Хакера съвпадна с турболентните политически процеси тогава, протести и активната роля в публичното пространство на Васил Божков.

Много по-късно щях да разбера, че Хакера е двайсетина годишно момче.

След като ченгетата свалят сайта му „Държавна агенция по дигитално спокойствие – ДАДС“ Хакера „Емил Кюлев“ се снишава за около половин година.

До 11.02.2021 година, когато изпраща до АФЕРА следното:

ХАКЕРА УДАРИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ SIRMA И LEV INS, ПРОДАВА ДАННИТЕ ИМ!

Тогава прави връзка с мен и по телефона чрез едно от приложенията, като това от което ми обяснява личи, че е по-скоро съсредоточен върху Сирма Холдинг. Питам го какво е толкова важно и каква е тая Сирма Холдинг, той ми отговаря, че това е „сърцето на застрахователния бизнес“.

Хакера „Емил Кюлев“ ме пита дали имам телефон на Алексей Петров, защото не можел да се разбере със собствениците на Сирма Холдинг. Давам му телефона на Алексей Петров, като вътрешно изключително се забавлявам, познавайки Алексей Петров, на какъв камък ще удари въпросния „Кюлев“.

Междувременно Хакера поддържа интереса към себе си като изпраща и следните информации, публикувани в АФЕРА съответно на:

1 юли 2021 г.: МАСИВИТЕ НА БЪЛГАРСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ ХАКНАТИ ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНА ОТ ХАКЕРА!

9 декември 2021 г.: ХАКЕРА, ИЗТОЧИЛ ДАННИТЕ НА БЪДЕЩИЯ МИНИСТЪР „ЕКОНТ“, КЪМ КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ: „ОБЕЩАВАМ, ЧЕ ЩЕ ВИ НАМЕРЯ ЛИЧНО. ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ СА ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!“

На 10 април 2022 година Хакера „Емил Кюлев“ изпраща до АФЕРА публикация, че е ударил масивите на Лев Инс като изпраща и два аудио записа на разговор между него и Алексей Петров. Изслушвам разговорите и в тях няма нищо уличаващо Алексей Петров, напротив – той е категоричен и твърд, и предупреждава, че извършва кибер тероризъм, и че ще има последствия за него.

Свързвам се с Алексей и публикувам на 10 април 2022 година:

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: НЕ ПРЕГОВАРЯМ С ТЕРОРИСТИ! ВСЯКА МЕДИЯ, КОЯТО СЪДЕЙСТВА НА ХАКЕРА ЗА ТЕРОРИСТИЧНОТО МУ ДЕЯНИЕ И ПУБЛИКУВА ИЗТОЧЕНИ ОТ НЕГО ДАННИ, МОЖЕ ДА СЕ СМЯТА СЪУЧАСТНИК В КИБЕР ТЕРОРИЗЪМ!

„Всяка медия, която съдейства на това терористично деяние, може да се смята за съучастник в кибер тероризъм. Истина е, че не преговарям с терористи! Обучаван съм не да преговарям, а да залавям и ликвидирам терористи. Всеки ден, когато съм ходил на учебно занятие – учебния план е сочел – задържане и ликвидиране на терористи. Казал съм му, че ще понесе своята отговорност и това е въпрос само на време. Всяка медия, която публикува предоставени от него данни, става съучастник в кибер тероризъм. Държавата може да залови тези кибер терористи със съдействието на частни компании, които имат капацитета за това. Това, което върши това лице е класически тероризъм.“, заявява пред мен Алексей.

Тази ретроспективна хронология правя единствено заради изявленията на Цанов, че всички медии мълчали, и че единствено той е „героят“, който едва ли не изнамерва Хакера и информира за неговата „велика хакерска епопея“.

Четири дни след изявлението на Алексей Петров пред мен в АФЕРА и след като не публикувам записите от разговорите му с Алексей Петров и дописката му за хакерските набези срещу Лев Инс, на 16 април 2022 година Цанов пуска Хакера „Емил Кюлев“ в предаването си – https://www.youtube.com/watch?v=5NL5h8A5po8&t=1377s

До 16 август 2023, когато Алексей Петров е застрелян, Цанов мълчи за събития, които са случвали от 16 април 2022 година до … 9.09.2023 година, когато пуска предаване, с което „взривява“ лековерното ехале как Алексей Петров го заплашвал, подслушвал и искал да го убива. Благодарение на Корнелия Нинова даже се стига до изслушване на Цанов в парламентарна комисия, на която той пристига с Николай Марков.

След като Алексей Петров вече го няма на този свят, започва умопомрачително упояване с „твърдения“, с претенции за истина, и поголовното сатанизиране на Алексей Петров, и внезапно родилия се „герой“ Цанов.

Хакера липсва. Но не съвсем. Не съвсем.

Пред комисията Цанов изрича следното:

„Всъщност, ден преди срещата ми в „Лев инс“ (с Алексей Петров – б.а.) имах заснемане и излъчване на предаване, свързано с въпросния хакер. То беше по изцяло различна тема. Правех едно предаване, което е свързано с „тъмната мрежа“ – какво представлява, какъв е достъпът до нея, колко реални са страшните истории, които са от там. И в това предаване исках да ми гостува въпросният хакер „Емил Кюлев“; по тема, нямаща нищо общо с Алексей. Няколко минути преди въпросния запис момчето просто изчезна. И когато му писах, не получаваше съобщенията ми (нямало две тикчета, че съобщението е стигнало до реципиента). Десетина минути преди записа ние се уговаряме, стигаме до минутата на записа, казвам му „готов ли си да записваме“ и изчезна. Просто никога повече не ми отговори този човек. Никога повече не се свърза с мен и, нали… с някакви данни. Този човек просто се изпари. И на следващия ден, – между другото това не съм го казвал в клипа, така че благодаря за уточняващия въпрос, – на следващия ден аз отивам при г-н Петров и от там идва репликата „нали видя, че го срещна товарният влак“. Аз не съм видял, но знам, че той изчезна. Просто не се осъществи разговорът, който трябваше да имаме. И когато първо ти каже, че някой го е срещнал влакът и ти знаеш, че той наистина е изчезнал – в крайна сметка ти нямаш достъп до този човек, – и след това започне да те съветва (Алексей Петров – б.а.), някак си тези съвети имат по-голяма тежест.“

Какво разбираме от думите на Цанов?

Първо и изключително важно! До този момент никой не разбра коя е точната дата на срещата между Алексей Петров и Цанов. Дата не бе оповестена. Ориентировъчно се предполага, че това, разбира се, е времето след излъчването на предаването на Цанов от 16 април 2022 година.

Второ, също много важно – от разказа на Цанов се разбира, че той поддържа добри и регулярни връзки с лицето Хакера „Емил Кюлев“ – дали е само за да го кани по тема като „тъмната мрежа“ или нещо съвсем друго, той си знае. И със сигурност няма да ни каже.

Междувременно, след запознанството си с Хакера, което се случва според Цанов в края на 2021 година, три месеца по-късно, през март 2022 г., той заедно с още двама съдружници основава фирмата „Ай Ти СИМ“ ООД, в чиято дейност са вписани някои специфични особености – виж тук!:

ЗАЩО ЦАНОВ ИЗЛЪГА ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ Е ИСКАЛ ДА ТЕСТВА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕТО. И ЗА КАКВО ТОЧНО ГО ЗАСЕЧЕ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Очевадно връзката между Хакера и Цанов е категорична, докато според Цанов „човекът се изпари“ и „го срещна товарния влак“, както му казва Алексей Петров. Дали обаче Хакера „Емил Кюлев“ е изчезнал или това е абсолютно умишлена манипулация?!

На 16 януари 2023 година в ресторант „Делвите“ аз и Алексей Петров вечеряме и пием вино. Покрай купища теми, които обсъждаме, стигаме и до … Хакера „Емил Кюлев“.

Алексей ми разказва как го е открил, а аз, смеейки се, го питам: „Би ли го?“. Той ми отговаря: „Какво би ми донесло, ако бях го набил? Нищо. Напротив. Срещах се с майка му, срещах се с приятелката му, да обяснявам, че върви по много грешен път… Е, изяде малко бой, ама той сам го поиска…“. „Знаех си…“, се смеех. „Не ме разбра – отвърна Алексей – в Македония направи една голяма глупост и поръча моите хора /има предвид охрана, или поне така го разбрах/. „Стига, бе!“, възкликнах – „Тоя е поръчал твои хора?! Тоя луд ли е, бе?!“. „Ами прати едни там на мойте и изядоха малко бой, разбира се…“, отвърна Алексей.

Та, това е „товарния влак“ уж „сгазил“ Хакера „Емил Кюлев“, който бил „изчезнал“.

„Изчезнал“, „сгазен от товарен влак“, ама друг път! Алексей пред мен оставя телефона си на масата и набира Хакера „Емил Кюлев“, пускайки го на спикер.

Водят разговор около 15 минути, аз само слушам. Алексей му казва: „Томова е тука и тя те слуша“.

Разговорът е между хора за които личи, че са водели досега доста разговори. Любезни един към друг, ясно си личи, че не разговарят за първи път.

Алексей пита Хакера какво е помислил, /очевидно след предишен разговор/ и какво е решил да предложи като неща по които да работи. Хакера обстоятелствено но много общо, с философски размисли, обяснява на Алексей как може да направи много фундаментални неща в кибер сигурността, но не казва нищо конкретно.

Алексей го прекъсва: „Виж, ти си безспорно много добър само в едно – агресивна брутална атака, след което рекетираш, но това го правят всички, дай някаква концепция какво друго можеш да правиш…“ Хакера отново напоително философства, на което аз правя жест с ръка на Алексей „айде, затваряй, че не ми се слушат лакардии…“ и той му казва да помисли и пак ще се чуят.

Алексей ме пита какво мисля и аз му казвам директно, че според мен тоя е дървен философ. Той се смее и кима, съгласявайки се. Пред мен още два пъти си говориха Алексей с „изпарилия се“ и „сгазил го товарен влак“ Хакер. И все така нормално и ако питате мен, напълно безсмислено.

И сега – една прелюбопитна препратка!

След изслушването на Цанов в парламентарната комисия, Киро Брейка прави свой коментар в канала си и директно заявява, че Хакера е работел за Алексей Петров.

Киро Брейка е много близък с Цанов и това, че „Хакера е работел за Алексей Петров“ може да го знае от самия Цанов.

Но дали наистина Хакера е работел за Алексей Петров, или точно обратното – работел е с … Цанов?!

Защото това, което следва нататък показва единствено, че Хакера изобщо не се е разбрал с Алексей Петров, особено като се има предвид, че такива като Хакера ги интересуват само парите.

Всички абсолютно умишлено „изтърват“ онова, което прави Хакера, докато Цанов и компания го обявяват за „изчезнал“ и „сгазен от товарния влак на … Алексей Петров“.

На 29 юни 2023 година Хакера „Емил Кюлев“ започва яростна атака, направо брутална атака срещу Алексей Петров и Лев Инс.

В сайта си „Магаданс“, Хакера „Емил Кюлев“ публикува „Шикалкаването около казуса ЗК „Лев Инс“ АД:

https://magadans.net/shikalkaveneto-okolo-kazusa-zk-lev-ins-ad

Стартът на ожесточената брутална атака срещу Алексей Петров е 50 дни преди да бъде застрелян.

Публикацията се ъпдейтва регулярно с нови текстове, придружени с отвратителни колажи – на 30 юни т.г, на 5.07 т.г., на 13 юли т.г., на 14 юли т.г., на 18.07 т.г., на 1.08 т.г., на 5.08 т.г., 7.08 т.г., на 15.08 т.г.

На 15.08 т.г., ден преди убийството, последните изречения са хаштаг:

„#МълчаниетоСвърши

#НиеСмеСилата

#ВъзмездиетоИдва“

На 16 август 2023 година Алексей Петров е застрелян.

Четири дни по-късно – на 20 август т.г. Хакера „Емил Кюлев“ пуска само снимка с ръка на скелет, която държи запалена клечка с кибрит.

Алюзията, която моментално ми напомни тази илюстрация бяха онези думи за Алексей Петров, когато го осветиха като „агент под прикритие“, че някой си играе с клечка кибрит върху купа сено.

На 25 август т.г. е последното ъпдейтване на публикацията на Хакера с единственото изречение: „Дръжте се прилично“.

Така уж „сгазения с товарен влак“, обявен за „изчезнал“ от Цанов Хакер, два месеца преди разстрела на Алексей Петров е активиран, задействан и очевидно платен /защото хакери без пари не работят/, за да громи брутално, арогантно и цинично Алексей Петров.

Прави впечатление, че в колажите, които са пуснати с Алексей Петров личат и детайли, които са изключително лични и Хакера няма как да ги знае, колкото и да си е говорел с Петров. А Петров, който го познава, знае, изключително рядко се разкриваше пред някого.

Кой е подсказвал на Хакера лична информация за Алексей Петров?!

Например: Алексей ми бе доверявал, че не може да спи и ползва някакво израелско лекарство за сън, даже ми предложи, ако имам проблеми със съня, да ми го намери. Отказах му, защото, Слава Богу, нямам проблеми със съня.

Хакера обаче е знаел. Защото някой му е подавал информация.

През всичките тези месеци Цанов мълчи, а като журналист би трябвало да направи две простички нещица – веднага да алармира, когато е заплашван, а не да се спотайва, и след като толкова се е притеснил, че Хакера бил „изчезнал“, да го потърси, а какво по-лесно от това да бръкне в Гугъл и да му прочете сайта „Магаданс“, за да разбере не само, че не го газил товарен влак, ами и че громи брутално Алексей Петров.

Цанов обаче мълчи. И чака своя миг, когато да му натиснат копчето. Това копче е натиснато след смъртта на Алексей Петров.

На 16 юли 2023 година точно по обяд БНР в лицето на Силвия Великова прави дълго интервю с Алексей Петров:

https://bnr.bg/horizont/post/101852098/aleksei-petrov

Пита го и за Хакера и атаката срещу Лев Инс.

Внимавайте сега особено какво точно отговаря Алексей Петров в края на интервюто:

„Знаете ли кой е той физически /Хакера/?

Алексей Петров: Да.

-Знаете ли кой стои зад този…?

Алексей Петров: Да, зная кой стои зад името „Емил Кюлев“, зная хората, с които той в момента работи, при това по отношение на БЪДЕЩИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ, зная, да, и разбира се, когато е необходимо ще го обясня първо на компетентните органи…

-Това е притеснително, защото хората от „тъмната мрежа“ искат да излязат на светло чрез политически проекти…

Алексей Петров: Не, Кюлев не може да излезе на светло, защото ще му стане още по-тъмно и ще влезе в затвора, ако излезе на светло. Компетентните органи са сезирани и тях трябва да попитате дали имат усещане за спешност, за незабавност…“

Това казва Алексей Петров на 16 юли т.г. по обяд, и точно един месец по-късно – точно на 16 август, точно пак по обяд, е застрелян в главата.

Може и да не вярвате в знаци, но всеки детайл в едно разследване е важен.

11 дни след разстрела на Алексей Петров, Хакера „Емил Кюлев“ спира да пише в сайта си „Мага данс“, дори за няколко дни сайта изчезва от интернет пространството, но вече е възстановен.

Хакера слиза от сцената, но на 9 септември на нея е качен с гръмване на „геройството“ на „заплашвания да бъде убит от Алексей Петров“ Цанов.

През това време режисьорските ръце пускат снимката на трупа на Алексей Петров, че даже и повтарят тиражирането и след 40 тия ден от смъртта му.

Натрапчиво внушение – точно като последното изречение, написано от Хакера в сайта му: „Дръжте се прилично!“.

Активираният Цанов охотно разправя всичко онова, което си иска, защото Алексей Петров го няма за да го обори или контрира. Той изгражда своя архитектура на това как като „герой“ щял да разследва машинното гласуване. Нещо, което отдавна е дъвкано и прекрасно се знае от всеки приличен IT специалист как могат да бъдат манипулирани машините и контролиран софтуера.

Алексей Петров обаче го няма за да отговори той на въпросите – каква точно е връзката между Цанов и Хакера, дали е имало съвсем друга причина Цанов „да е сгазил лука“, и дали Алексей Петров вместо да е искал „да го убива“ го е предупредил да не влиза в опасни води, от които и той не може да го спаси…

Цанов си знае. Но Алексей Петров го няма и слушаме само едната гледна точка, която е много лесно да пласира и внуши на лековерното общество манипулация такава, каквато е удобна на онези Режисьори, които поръчаха и убиха Алексей Петров.

И които, кой знае защо, още продължават да се страхуват от Алексей Петров.

А може би има защо.

Веселина Томова, АФЕРА