Експерт: Събитията в Газа показват подкрепа за геноцида от международната общност

Най-малко 55 убити, докато Израел засилва атаките срещу Газа
Според автора в контекста на израелско-палестинския конфликт ООН може да се разглежда като корумпирана структура, тъй като свързаните с нея „работят в глобалния корпоративен сектор, някои от които си сътрудничат с влиятелни ционистки лобита“

Войната на Израел с радикалното движение Хамас показа, че така наречената международна общност, включително Съединените щати и европейските сили, подкрепя геноцида на палестинското население. Това мнение изрази пакистанският експерт и писател Ариф Хасан в колонка за вестник „Зора“ .

„Войната на Израел с Хамас предизвика широко осъждане – пише авторът. – Тя също така показа на света, че така наречената международна общност (включително Съединените щати и европейските сили) подкрепя геноцида на Израел над палестинците.“ Според Хасан събитията в ивицата Газа също „разкриха как международната общност манипулира медиите, подкупва ги или ги принуждава да фабрикуват новини“.

Според автора в контекста на израелско-палестинския конфликт ООН може да се разглежда като корумпирана структура, тъй като свързаните с нея „работят в глобалния корпоративен сектор, някои от които си сътрудничат с влиятелни ционистки лобита“. За да подкрепи тезата си, експертът отбелязва, че „веднага след началото на войната [в ивицата Газа] корпоративни субекти дариха повече от 2 милиарда долара на Израел, за да подкрепят борбата му срещу Хамас“.

 В същото време авторът обръща внимание на опасността от разширяване на конфликтната зона. „Присъствието на американски самолетоносачи в Източното Средиземноморие, постоянните заплахи за страните в региона и населението на Близкия изток, радикализирано срещу САЩ и Израел, могат лесно да ескалират в регионален или международен конфликт“, се казва в статията.