Денков в Израел: Тук сме, за да изразим силна подкрепа за Израел

Денков в Израел: Тук сме, за да изразим силна подкрепа за Израел

Министър-председателят акад. Николай Денков е на посещение в Израел. В рамките на визитата в Йерусалим българският премиер се среща с министър-председателя Бенямин Нетаняху. Във водената от акад. Денков делегация участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„Тук сме, за да изразим нашата силна подкрепа за Израел и гражданите на Израел. Знаем колко трудно време е и затова трябва да сме тук. Искам да кажа, че всички сме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора и е изключително важно всички заложници да бъдат освободени, колкото се може по-бързо“, каза Николай Денков, министър-председател на България.

„Благодаря Ви, г-н министър-председател. Вие изразявате в голяма степен и нашата позиция, че ние водим не само нашата война, но водим битката на циливизацията срещу варваризма. Ако цивилизацията не успее, варваризмът ще. Това виждаме през 21 век. Това е не само нашата битка, но и вашата битка“, обясни Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.