Денков: Аз не мога да приема да бъде премиер в правителство, което бие хората по улиците (ВИДЕО)

Николай Денков към ЦИК: Имате време да преразгледате решението си и да върнете машините
Той изтъкна, че огромният брой полицаи са охранявали протеста на футболните фенове в четвъртък по начин, който е за пример, но тези, които са биели без причина, нямат място в редиците на полицията.
 
Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците така, както ставаше преди. Очевидно е, че има култура в полицията, сред част от хората, която смята за нормално да излезеш да бише с палки деца, беззащитни хора, жени. Това не е приемливо и не може да продължаваме така. Искам и министъра, и политиците, които го защитават, да кажат приемат ли това за нормално. Това каза премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.
„Моите действия към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него, но ще имам проблем, ако той продължава да замазва ситуацията“, посочи Денков.
Премиерът изтъкна, че огромният брой полицаи са охранявали протеста на футболните фенове в четвъртък по начин, който е за пример, но тези, които са биели без причина, нямат място в редиците на полицията.
„Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държи институции трябва да бъдем първите, които да дамаме примери че проявите на насиели са недопостуми. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там“, каза Денков.
Премиерът отрече да е имало вмешателство от страна на „Продължаваме промяната“ в МВР по време на местните избори.
„Ако е имало контакти на Кирил Петков и Калин Стоянов, те са били за това, че трябва да се свърши работата по превенция на купуването на гласове. Никога и по никакъв начин не е имало разговори от типа „Тука трябва да е печеливша една партия или да бъде губеща друга партия“. Няма такова нещо!“, каза Денков.

 

Още новини четете в категория Новини