Честит национален празник, братя и сестри българи!

Честит национален празник, братя и сестри българи!

Днес е националният празник на България. Честваме 146 години от Освобождението ни от турско робство. Трети март е ден, който има специално място в българската история. Този ден олицетворява стремежа на българския народ за национално освобождение. На националния ни празник ние си припомняме за борбата и саможертвата на опълченците. Помним и героите, отдали живота си за една по-добра и единна България.

Днешният трети март е по-специален за управниците, които искаха да го отменят. Интересно как точно и с какви очи днешните управници ще почетат паметта на опълченците? С каква съвест ще почетат паметта на хилядите загинали руски войници и офицери?

Днес българите би трябвало да празнуват своето освобождение, но как да го направят? Нима е редно да празнуваш без своите освободители?

На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя. Договорът е подписан от нашата освободителка Русия, която даде нов живот на България. Нима можем да изтрием тази дата от паметта си?

На трети март се слага край на Руско-турската война, която е и освободителна за нас, българите. Държавата ни се появява отново на политическата карта на Европа като Княжество България.

България я има! Има я благодарение на героизма, проявен от българските опълченци и руските воини на връх Шипка.

Честит национален празник! Да живее България! 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News и в Телеграм