Борисов: Петков каза, че ако не бъде избран Терзиев, правителството пада (ВИДЕО)

Борисов: Петков каза, че ако не бъде избран Терзиев, правителството пада (ВИДЕО)

Няма да подкрепим този вот на недоверие. Той е свързан със сферата на отбраната. През последните 10 години сме направили толкова много за превъоръжаване на армията. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Относно бюджет 2024 г. Борисов заяви: В този му вид няма да го подкрепим. Съветвам финансовият министър да си го поправи преди първото четене, за да не гласуваме против.

При инфраструктурните проекти и общините, ние не сме говорили само там, където имаме кмет, а за всички. Трябва да има механизъм да се подкрепят всички общини – осветление, инфраструктура, администрация. Това да се вкара в бюджета, така че хората живеещи в тези региони да са доволни. Склонни сме да се откажем от всичко, но тогава дефицитът трябва да е още по-малък. Затова и има два подхода – консервативен и междинен. Първият е с намаляване на дефицита и една година стагнация, това е сериозен подход, правилният. Вторият няма да удовлетвори никого, но ще продължи живота на правителството. Подходихме много толерантно, коментира още Борисов.

На въпрос ще проведе ли среща с Асен Василев, лидерът на ГЕРБ отговори: Излъчили сме хора, експерти, с които да се проведе този разговор. След като имаме краен вариант ще се срещнем да разговаряме.

По думите му ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с БСП и Възраждане. „В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ – Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Аз казах гласувайте за кандидата на правителството. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство“, допълни още той.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че утре ще постави този въпрос пред европейските посланици, с които има среща. „ПП-ДБ, Възраждане и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. Дълговата криза е факт вече. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни“, подчерта още той.

Срамота, така Борисов коментира сагата около провеждането на футболния мач между България и Унгария. „Никой политик не може да си позволи да иска оставката на шефа на БФС. Футболът е направен за публиката, да си изпуснат емоциите – викат, радват се, псуват. Усещането на стадион и пред телевизора е различно. Да лишиш от публика с някакви мотиви е недопустимо“, каза още Бойко Борисов.

 

Видео: MEDIAMALL