БОМБА В „АФЕРА“! МИНИСТЪР ЙОЛОВСКИ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА ДАВА ПОКАЗАНИЯ СРЕЩУ КИРИЛ ПЕТКОВ, БОЖАНОВ И НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, ЧЕ Е ПРИТИСКАН 640 МЛН.ЛВ. ДА ОТИДАТ В „ЕДНИ ХОРА“!

БОМБА В „АФЕРА“! МИНИСТЪР ЙОЛОВСКИ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА ДАВА ПОКАЗАНИЯ СРЕЩУ КИРИЛ ПЕТКОВ, БОЖАНОВ И НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, ЧЕ Е ПРИТИСКАН 640 МЛН.ЛВ. ДА ОТИДАТ В „ЕДНИ ХОРА“!

Брилянтни източници на АФЕРА довериха, че министърът на електронното управление Е ПОТВЪРДИЛ И ДАЛ ПОКАЗАНИЯ В ПРОКУРАТУРАТА, ЧЕ ВЪРХУ НЕГО Е ОКАЗВАН НАТИСК, ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЪС ЗАПЛАХИ ЗА ДЕЦАТА МУ, ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА 640 МИЛИОНА ЛЕВА, КОИТО ДА ОТИДАТ В „ЕДНИ ХОРА“.

Първи тази информация изнесе Тошко Йорданов от ИТН, който разказа за това какво е казал пред председателския съвет на парламента министър Йоловски: „Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора“. Това беше въпросът: „Кой те накара, кой те заплашва? “Кирил Петков и същият този Божидар Божанов”. Даже каза, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан“.

Източниците на АФЕРА категорично информираха, че това е дал като показания и пред прокуратурата министър Йоловски.

Така, на практика министър дава показания срещу шеф на парламентарна група на ПП, срещу депутат от ПП Божанов и срещу министър председателя Денков.

След така дадените показания и доклада на ДАНС прокуратурата незабавно трябва да арестува Кирил Петков, Божидар Божанов, както и Николай Денков! Да видим, дали ще му стигне силата и куража на главния прокурор Сарафов.

АФЕРА призовава шефът на ДАНС ДА НЕ ПОДПИСВА НИКАКВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗАМЕСТНИКА СИ, КОЙТО Е ИЗГОТВИЛ ДОКЛАДА НА ДАНС ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ЗАМ МИНИСТЪРА МИХАИЛ СТОЙНОВ! ЗАЩОТО:

Премиерът Николай Денков, който каза, че ще бъде освободен заместник председателят на ДАНС ЛЪЖЕ НАГЛО И ДОРИ НЕ ЗНАЕ ПРОЦЕДУРАТА ПО ПОДОБНО ОСВОБОЖДАВАНЕ, А ПРОЦЕДУРАТА Е:

Няма как да бъде освободен заместник председател на ДАНС без да има предложение, подписано от шефа на ДАНС!

Така че, ако шефът на ДАНС не направи такова предложение, нито премиерът, нито МС, може да освободи заместника на ДАНС!

Денков направи и още едно недопустимо ахмашко изказване за това защо доклада на ДАНС не бил с гриф секретно. Ако имаше хабер от закона, щеше да е наясно кога точно се класифицира един доклад с гриф секретно и да не плещи глупости.

Afera.bg