Бойко Борисов: Нека да спрем да се излагаме!

Бойко Борисов: Нека да спрем да се излагаме!

Винаги съм се отнасял с уважение към всяка от вашите групи. Обръщам се към ПП-ДБ – ние се подкрепихме, това е взаимно. Ако е имало ползи, те са общи, ако е имало вреди – те пак са общи. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте към ДПС. Дадохме подкрепа и си понесохме цялата отговорност.

Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нашата избирателна система е такава, че в момента имаме това зацикляне в политическата система. Съседите ни в Гърция опитаха да направят толкова демократична система като в България, видяха хаоса, който създадоха, и след 2 избора се върнаха“, допълни той.

Борисов благодари за подкрепата на ДПС.

„Ние сме признателни хора и когато някой ни подкрепя, благодарим.“

„Ние ясно казахме, че втори мандат няма да подкрепим. Няма да подкрепим и третия, защото не е логично партии с по 6-7% да доминират властта“, обясни Борисов. „Отнасям се с уважение към вашите избиратели и успехи. Но нали това е демокрация.“

Той предложи дебатите да бъдат прекратени.

„Да спрем да се излагаме пред посланиците, те са дошли тук, мислейки си че ще има правителство. Те са се наслушали. Да се извиним на гражданите. Да си пожелаем да се видим след изборите, защото не вярвам с третия мандат да стане нещо. Така че, да освободим, предлагам, да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отиваме да агитираме, да молим за прошка“, предложи Борисов.

 

Източник: Труд

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News