АПИ предупреждава за проблеми при продажбата на е-винетки, както и за ПТП-та на някои пътища

АПИ предупреждава за проблеми при продажбата на е-винетки

На 8 февруари (четвъртък) от 13:00 ч. до 15:00 ч. ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси, съобщава АПИ

Възможни са единични кратки прекъсвания при купуването на електронни винетки и маршрутни карти. Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, допълва АПИ.

За избягване на риска от затруднения с покупката на е-винетки, Националното тол управление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят своевременно необходимата им електронна винетка или маршрутна карта.

НТУ се извинява на гражданите за причиненото неудобство.

Освен това АПИ съобщава на шофьорите за проблеми и ПТП-та по следните пътища:

Движението по път I-1 София – Перник в района на гара Владая се осъществява двупосочно в една лента, поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Движението по път I-7 Шумен – Ямбол в участъка Велики Преслав – Иваново се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост. Поради премахване на крайпътна растителност. Трафикът се регулира с пътни знаци и сигналисти.

 

Още новини четете в категория Новини