Aдвокат на Мултигруп: Пеевски няма да цепи ДПС, а ще го отцепят в следващите дни!

Aдвокат на Мултигруп: Пеевски няма да цепи ДПС, а ще го отцепят в следващите дни!

“Това, което направи Пеевски, е нещо много голямо. Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията, заяви бившият адвокат на Мултигруп Татяна Дончева. Босът на групировката бе отстрелян още през 2003 година, малко след като ДПС взе властта официално с НДСВ.

Според нея ДПС не се цепи, а „те така ще отцепят Пеевски и то в следващите дни, че той няма да се види и да се свърти“.

„Става дума за един етнос, който е оцелял. Те много се държат един друг, страховете им ги държат. … Няма как в една партия да се търси единение, като се начертаят разделителни линии и се обяви, кои са нашите хора и тръгнем с рогата напред срещу всички останали. Това е нещо много контрапродуктивно. … Процесите в БСП и всички формации наоколо са доста аналогични. Те са изпреварили ДПС като разпад, но това, което става в ДПС, става много бързо. Пеевски трябваше да си дава сметка, че винаги ще бъде проблемен. Това, че е първият българин оглавил ДПС, изисква изключителен такт и разбиране за това върху какви плаващи пясъци стои. Нещо, което той не показа, това много ме изненада, смятах, че е по-интелигентен и по-гъвкав“.

„От няколко години тече процес на подновяване на българския политически живот и отстраняване на всички политици, които имат закваска от старата школа – от началото на демократичните промени. досега процесът засегна всички стари политически партии – и левите, и десните, но без ДПС“, коментира още Дончева.

Татяна Дончева изказа мнение, че Бойко Борисов има малко депутати, за да диктува нещата, а с ДПС е можело да се състави правителство.

„Ще се превъртят трите мандата и ще отидем на нови избори. Междувременно очакваме решение на КС за промените“.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News