Специализираният съд в София е отказал да пусне от ареста бившата шефка на Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” в Пловдив и протеже на ВМРО Цветелина Кънева. Решението не е окончателно и може да се обжалва. За разлика от нея на свобода излезе нейния бивш шеф Нено Димов, който също бе назначен от квотата на ВМРО. Съд очаква и друго протеже на ВМРО Петър Харалампиев, който прекара почи година в ареста и бе обвинен за участие в ОПГ-търгувало с българско гражданство. Ареста отърва Ангел Джамбазки, който пък бе заловен да шофира след употреба с алкохол и даде лош пример, който може би е повлиял и на убиеца на Милен Цветков. Припомняме, че  Кънева е в ареста от 2 месеца по дело за участие в престъпна група за искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние. Заедно с нея са следствени главният юристконсулт на дирекцията и общинският съветник от община Марица Георги Какалов.
Съдът е преценил, че не е надвишен разумният срок за задържане на Кънева и не е отминала опасността от извършване на ново престъпление.
Жената е в столичния арест на ул. “Майор Векилски”. Тя бе задържана на 28 февруари т.г., ден, след като я пуснаха под гаранция по друго дело за безстопанственост.

Докато тя бе в ареста, министърът на околната среда и водите Емил Димитров я освободи от длъжност. Заповедта му е от 9 март т. г.
Разследването на специализираната прокуратура в София е за неправомерно издаване на разрешителни за сондажи на животновъди от пролетта на 2018 г.
Сред свидетелите по делото бе разпитван и депутата от ВМРО Александър Сиди, който бе споменат и обвинен в искане на “такса спокойствие” от 10000 лева на месец  от предишния шеф на Басейнова дирекция-Пловдив. Той бе извикан да даде показания в деня на въвеждането на извънредното положение заради коронавируса у нас през март.