Украйна атакува летището в Сочи, търси си белята

Дронове са атакували черноморския курорт Сочи за втори път в рамките на две седмици. Този град е тясно свързан с руския президент Владимир Путин. Това пишат в последния си доклад за военните действия в Украйна от британското военно разузнаване, публикуван в социалната мрежа X, предаде „Фокус“.

„На 1 октомври 2023 г. руският черноморски курортен град Сочи е ударен от безпилотен летателен апарат (БпЛА) за втори път в рамките на две седмици. Медиите съобщават, че площадката за кацане на хеликоптери на летището в Сочи е била повредена.

Предишната атака на 20 септември 2023 г. предизвика голям пожар в петролно хранилище близо до летището. Това е първият регистриран удар в района след нахлуването на Русия в Украйна.

Сочи е популярна ваканционна дестинация, силно свързана с руския президент Владимир Путин и служи като лятна база за голяма част от руския елит

Ударите близо до града бележат допълнителен пример за войната, която пряко засяга населението на Русия далеч от украинската граница,“ пише в съобщението на британското военно разузнавне.