След броени дни правителството ще подаде оставка, един въпрос обаче остава отворен- трябва ли и НОЩ да подаде оставка?

Назначеният от Борисов Национален Оперативен Щаб-НОЩ, предизвика за тази една година не едно и две противоречиви действия, с които предизвика одобрение и неодобрение на обществото. Според председателя на Щаба всичко започна с вирус, който предизвиква симптомите на обикновен грип и се стигна до очакванията ми за “яко измиране”.

Случи се така, че за няколко случая страната ни бе поставена в пълен локдаун, а между градовете бяха изградени пропусквателни пунктове. Населението бе подложено на безпрецедентен контрол от страна на МВР и попълване на декларации, за да отиде на работа.

Мерките на същия този НОЩ доведоха до фалит стотици, а вероятно и хиляди фирми и оставиха без работа и доходи стотици хиляди граждани, които и към този момент продължават да се намират в окаяно състояние. Същият този НОЩ чрез своите решения бе в основата на невиждан хаос в здравната ни система, а хората умираха пред болници и в коридори.

Десетки хиляди бяха лишени практически от достъп до медицински грижа, което доведе до нечувано висока смъртност през месеците ноември и декември на 2020 година, която не бе предизвикана от Ковид-19.

Не успяхме и да разберем по какви точно правила работи този Щаб, както и каква отговорност носи за действията си, но считаме, че е редно да подаде оставка заедно с този, който го назначи!