Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, както и много дейци и привърженици на Републиканската партия, са се присъединили към новата социална платформа Campaign Nucleus, за да могат да комуникират безпроблемно помежду си и със своите поддръжници, съобщи Fox News.

Новата социална мрежа е създадена от бившия мениджър на предизборната кампания на Тръмп – Брад Парскeйл, още през март 2016 г. Campaign Nucleus определя себе си, като “единствената автоматизирана дигитална екосистема, създадена за ефективно управление на политически кампании и организации”.

Платформата разполага с команден център за кампании, включително начини за проследяване на потребители, свързване с източници на данни, за да може да се вземат „информирани решения”, както и с “управление на всички съдържания и събития”.

“Спрете да губите време, използвайки големи технологични платформи, за да достигнете до аудитория – се казва в уебсайта на новата мрежа. – Говорете директно с хората.“

Campaign Nucleus позволява на потребителите да изпращат имейли, текстови съобщения и медийни изявления и да изпращат кореспонденция с помощта на Пощите на САЩ (U.S. Postal Service). Освен това потребителите ще могат да се свързват с държавни служители и да участват в чатове. Платформата също така “преосмисля социалните медии”.

Според Fox News новата медия позволява на Тръмп да „предава своите изявления на журналисти и привърженици“, след като преди това Twitch, Twitter, Facebook, Youtube и Instagram блокираха акаунтите му за различни периоди поради неговите изявление за безредиците във Вашингтон на 6 януари. Само тази седмица Facebook и Instagram премахнаха интервю с Тръмп, заявявайки, че всяко съдържание “с гласа на Доналд Тръмп” ще бъде изтрито от платформите им. Във въпросното интервю Тръмп дава да се разбере, че обмисля да се кандидатира отново за президент през 2024 г.

Впрочем, новият сайт на Тръмп – 45office.com, се поддържа именно от Nucleus. Източник от новата социална платформа казва: “Той отново се появи чрез Nucleus. Социалните медии не му дават глас, но с Nucleus той може да прави каквото иска и да общува със света”.