Сериозно?! ” Молотов- РибенТОП”?!
Нямам думи!
Кабинетът “Борисов -3” е уникален:
1. Бивша секретарка на Росен Плевнелиев-министър на Външните работи, без нито един работен ден като дипломат.
2.Министър на Здравеопазването…финансист.
3.Министър на Финансите….счетоводител.
4. Министър на Отбраната…историк.
5. Вицепремиер…..секретарка на Валери Симеонов.
6.Вицепремиер….без министерство, за какво отговаря и той не знае.
7. Министър на Околната среда и водите…хореограф.
8. Министър на Правосъдието….убеден, че” престъпници са бягали от затворите… и по времето на граф Монте Кристо..”
И т.н.
Като капак…министър-председател…бивш пожарникар!
Захариева убедена: Втората световна война е започнала заради пакта „Молотов-РибенТОП“
МАЙ 23, 2020
zaharieva-1
Екатерина Захариева – недоразумението, което е начело на българската външна политика и дипломация, продължава с нелепите си гафове. Не става въпрос за лапсуси и неволно изпуснати реплики, а за въпиюща необразованост, некомпетентност и липса на каквато и да било обща политическа култура.
След като през март тази година от трибуната на Народното събрание, сричащата Захариева набързо прекръсти проф. Александър Балан на „Александър Балабан“, този петък тя демонстрира, че дори не е прочела подписаната от нея декларация, според която „след Втората световна война СССР е сграбчил Източна и Централна Европа „в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол“.
На въпрос на депутати от БСП, тя прочете позицията на Европарламента, че последната световна война била резултат от пакта за ненападение между СССР и нацистка Германия.
Сричайки написания й текст, външната министърка съвсем запецна на името на пакта, правейки дълга пауза преди името на съветския външен министър от онова време Вячеслав Молотов. А името на външния министър на Адолф Хитлер – Йоахим фон Рибентроп, според Захариева, е РибенТОП.
Поредната демонстрация на необразованост на министърката вече е обект на шеги в социалните мрежи.
Екатерина Захариева е от Пазарджик. Завършила е „право“ в Пловдив. Счита се за протеже на депутата от ДПС Джевдет Чакъров, който като екоминистър на правителството на Тройната коалиция, домъква в МОСВ спорната като качества и компетенции пазарджишка „юристка“.
Мигнюз
mignews.info