Бронзовият олимпийски медалист по бокс от Лондон `12 в кат. 91 кг – Тервел Пулев, спечели своята 16-а поредна победа при професионалистите в кат. полутежка. В рамките на галавечерта Rumble in the Dar  в танзанийската столица Дар ес Салаам 38-годишният софиянец победи след отказване в 9-ия от предвидените 10 рунда шампиона на Намибия Викапита Мероро.

Двубоят бе първи на профиринга за Тервел Пулев от 14 декември 2019 г., когато той победи по точки в 12 рунда Дешон Уебстър (САЩ) в мач, проведен в пловдивската зала “Колодрума”. Той не беше за никакво отличие, но вероятно все пак ще изкачи Пулев малко в ранглистата на полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), в която той в момента е №9.

През по-голямата част от мача по-малкият от братя Пулеви имаше превъзходство срещу шкембестия африканец, който предпочиташе често да влиза в клинчове и да задържа ръцете на българина, за да не получи тежки удари. В средата на 9-ия рунд обаче щабът на Мероро хвърли на ринга кърпа, за да признае поражението и съдията спря мача. В този момент над лявата вежда на намибиеца се беше отворила и аркада и течеше кръв.

В ъгъла на Тервел бе неговият брат Кубрат, който в края на 2020 г. бе нокаутиран от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория, а на трибуните имаше агитка от 20-ина български фенове, сред които бившият министър на отбраната Николай Ненчев.