От утре започва новата предизборна кампания на партиите, коалициите и техните кандидати за народни представители. Всички ще ни обясняват колко много ги е грижа за нас, а избраните да ни представляват ще се закълнат, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа.

Практиката обаче, сочи, че в момента, в който стъпят на червения килим в парламента нашите народни избраници забравят за нашите интереси и започват да обслужват собствените си интереси, които са подплатени с дебели пачки, излизащи от нашите джобове.

Месечните суми, които получават депутатите от нашите данъци надхвърлят над 11000 лева, а качеството на приетите закони не чини и един лев. Стандарта на живот в страната и доходите на населението са под всяка критика, а България е република с парламентарно управление, поради което предлагаме следното:

  • Депутатите да получават твърдо месечно възнаграждение без никакви други добавки от 1500 лева;
  • Партиите да получават по 1 лев на действителен глас партийна субсидия и да се издържат от дарения и членски внос;
  • Реализираните милиони левове икономия да отидат за лечение на тежко болни български деца;
  • Депутатите могат да ползват служебен транспорт само в изрично указани случаи, изброени в нарочен списък;
  • За посещаване на избирателните си райони, получават командировъчни съгласно наредбата за командировките и ползват обществен транспорт, както всички български граждани. Командировъчните се подпечатват в съответното населено място за удостоверяване на посещението.
  • Депутатите в спешен порядък разглеждат и понижават изключително високите заплати на служители и ръководители в организации като ББР, БНБ, КФН и други, които получават по над 200 хиляди лева възнаграждения годишно;                                Само при декларирано съгласие за приемане на тези промени в първите две седмици от работата на новото 46 Народно събрание можем да сме сигурни, че кандидатите наистина ги е грижа за народа.