Борисов днес изръси няколко Соломонови притчи. Убеден съм, че ако го питаш, кой всъщност е цар Соломон, максимум би могъл да предположи, че е някакъв далечен лелинчо на Нетаняху.

Бойко обаче трябва да знае, че старозаветния Бог е бил доста мрачно типче, на моменти дори брутално и крайно непрощаващо типче. В сравнение с татко си, Исус си е бил направо чист либерал! Дет се вика, човек на Сорос.

Освен това, уважаеми г-н премиер, казвам го щото виждам, че след Винету сега сте увлечен по Библията и строежите, та затова да знаете от мен, Стената на плача (известна у нас още като Стената на Тити Папазов) е била подпорна стена. Като оная, дето вие я вдигате в Алепу. Единствената разлика, освен инвестиционния проект, разбира се, е факта, че вие не сте Ирод Велики. Изрод Велики, да, но той не е споменат в юдаизма. Дори в банкянският му клон.

Така че, скъпи царю Бойко, внимавай какво цитираш, че както лековато се кълнеш в последно време, накрая ще вземе да те изшиба някой крайъгълен камък в главата. Щото, пич, Аврамова (въпреки етимологията на името) няма нищо общо с майстор Хирам, ако ме разбираш, за какво въобще ти говоря…

И накрая, нека те черпя и аз един старозаветен лаф. На, чети си, сладко, сладко…

“Ако в самозабрава си направил глупост и си намислил зло, тури ръка на уста;”

Васил Петев