Сайтът “Биволъ” излезе със скандални аудиозаписи, на които се твърди, че Главният прокурор Иван Гешев се договаря с обвиняеми по делото “Недосегаемите” 1 и 2. Припомняме, че за тези банди се твърдеше, че се занимават с източване на ДДС, като обвиненията срещу тях бяха повдигнати през 2010-та и 2011-та година, но  работата по досъдебните производства започва още през септември 2009 г. по засечени банкови транзакции за над 800 000 лв, за които бяха  възникнали съмнения за мащабно пране на пари.

Разследващите  тогава успяват да докажат, че те действително са  да източили от бюджета стотици милиони от ДДС, чрез десетки кухи фирми, регистрирани на малоимотни лица. След проведени успешни реализации и събиране на огромен обем доказателства за осъществена престъпна дейност, неочаквано по досъдебното производство на “Недосегаемите” 1 прокурорите са подменени с нови. Те са от РП Пловдив и РП София – това са Любка Кръстева и Иван Гешев.

От “Биволъ” твърдят, че подмяната е станала по напълно неясни критерии, въпреки, че предишните прокурори са свършили перфектна работа до момента.

“С идването си Гешев изисква продължаване на разпитите на арестуваните, въпреки, че те са били разпитани преди това над 10 пъти и са направили пълни изявления, включително и в присъствието на съдия от СГП.”,  казват от “Биволъ” и допълват

“Как протича този “срамен” пазарлък с  шефова на ОПГ  и адвоката му може да се чуе в четири записа, с които Биволъ се сдоби и провери тяхната автентичност. Записите са правени с мобилен телефон в кабинета на прокурор Иван Гешев в края на месец март 2011 г. Записите са с лошо качество, поради странични шумове, поради което се наложи да бъдат допълнително изчистени. Въпреки това от тях става достатъчно ясно, че прокурорът Иван Гешев няма никакви скрупули да “завоалира” обвинения по членове от НК за тежка икономическа престъпност, да наглася показания и да “опрасква” текущи разследвания, за да услужи на обвиняемия “Владко”. Владко дори поставя условия за скромна присъда и освобождаване от отговорност на приятелката му Камелия. И в крайна сметка ги получава. Интересът на престъпниците е удовлетворен, за разлика от интересите на държавата и обществото.”, пишат още от “Биволъ”

 

Запис 1

 

Запис 2

Запис 3

Източник: bivol.bg