В сутрешния блок на bTV политологът  Стойчо Стойчев коментира:

Борисов вече направи заявка, че ще се оттегля, за да се грижи за партията си – отдавна се търсеше някакъв такъв развой. Според мен той направи много за България, трудно може да се каже, че нищо не е било или че тези десет години са били ужасни. Определено живеем по-добре сега, отколкото преди десет години. Аз като преподавател мога да кажа, че 60-70 процента от студентите ми идват със собствени коли, а по мое време, когато аз бях студент, всички идваха с 280′‘.

Според политолога фундаменталната грешка на Борисов е била пренебрежителното отношение към хората, които са му врагове и които го мразят.

Няма революционна обстановка в страната – хората ходят на море, по курорти, всичко живо си почива, добави той и отбеляза, че най-движещата енергия в България е омразата.

Ще имаме все по-фрагментирани парламенти, равни по брой депутати и партии. Когато имате 3-4 партии от един калибър, това означава, че ще трябва да се работи с многопартийни мнозинства, трябва да свикнем и с безпринципни коалиции”, уточни в заключение доц. Стойчев и обяви, че не се възприема като “политолога на ГЕРБ“.