Президентът Румен Радев произнесе реч сред многохилядното множество от българи, които протестират срещу мафията. Президентът даде да се разбере, че българския народ е неделим с думите-“Няма да се делим на българи и турци, няма да допуснем да използват етинческият мир”. Президента не пропусна да изрази отношението си срещу прокурорския рекет и беззаконието, което демонстрира прокуратурата погазвайки неотменими конституционни права и най-вече презумпцията за невинност.

Президентът призова протестиращите да не проявяват агресия срещу “нашите братя и сестри от контрапротеста, които са тук по принуда и страх” заяви Румен Радев. Той призова хората да спазват епидемичните мерки, но да не се поддават на статистическите манипулации.

На контрапротеста организиран от ГЕРБ се видяха много общински служители, които са извозвани с автобуси от цялата страна. Явно българския данъкоплатец в момента плаща протеста на ГЕРБ, тъй като тези общински служители вместо да са на работа са на протест. Огромна част от контрапротестиращите сами заявиха, че са от Варна и Бургас.

Очаквайте подробности.