Милицията и военните разположиха сили и техника в центъра на Минск, където се очаква митинг на опозицията, предава РИА Новости, цитира Фокус.

По-специално, в северната част на столицата на Беларус, кореспондентът на РИА Новости забеляза конвой от шест бронетранспортьора, придружен от автомобил на КАТ, който се движеше към Двореца на независимостта на булеварда „На победителите“. В самия дворец вече има специална полицейска екипировка и бронирани коли.

Също така сили на милицията и специалната техника бяха забелязани в района на площад „Независимост“, където специалните сили (ОМОН) обграждат площада с бариери. Подходите към паметника „Минск – град-герой“ също са оградени. Той се охранява от войниците на вътрешните войски.

Има също така кордон и бодлива тел, опъната по периметъра на площад „Октомврийски“ в центъра на Минск; там са разположени около стотина войници. Над Двореца на републиката са паркирани над 10 камиона.

Неразрешеният митинг е насрочен за 14.00 – предполага се, че по това време опозицията ще формира колони в различни части на Минск и ще се насочи към центъра.