Първите масово произвеждани ракети „Сармат“ започват да дават бойно дежурство

„Сармат“, първите серийни междуконтинентални балистични ракети, произведени от „Красмаш“, ще бъдат разгърнати за бойно дежурство в близко бъдеще, съобщи руското министерство на отбраната в събота.

„В момента предприятието създава първите масово произвеждани ракети, които в близко бъдеще ще бъдат развърнати на бойно дежурство“, казаха от министерството.

На свой ред генералният директор на Krasmash Александър Гаврилов отчете ръста на производствения капацитет. „Генералният директор на „Красмаш“ докладва за разширяването на производствения капацитет на предприятието, оборудването му с модерно технологично оборудване и предстоящото въвеждане в експлоатация на нова производствена сграда за механична обработка с площ от 18 000 квадратни метра за 300 работни места, оборудвана по най-съвременните стандарти “, съобщиха от Министерството на отбраната.

На 5 октомври руският президент Владимир Путин заяви на пленарно заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“, че Русия скоро ще премине към масово производство и разполагане на стратегическия ракетен комплекс „Сармат“.