“Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация”- така започва поредната публикация на  Прокуратурата по случая с Васил Божков. Прокуратурата не съобщава кой и кога е тиражирал невярна информация и какво точно е нейното съдържание.

Интересно е, че същата ни залива обилно с безмислена информация, но не показва ритона, за който Васил Божков алармира, че се търгува на свободния пазар и му е предлаган да го закупи. От публикацията на прокуратурата става ясно, че абсолютно безшумно са били разпитани Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов.

Кога и по кое време е станало това не се уточнява, за разлика от други привиквани на разпит знакови за държавата лица. Прокуратурата прави “сериозно” разкритие, че  „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. Същата обаче не уточнява има ли подобна практика и в други банки и защо не са реагирали от НАП и БНБ?

Прокуратурата заявява, че парите са получени от Васил Божков, но не казва къде са отишли след това, имайки предвид, че Божков твърди, че плащал огромен рекет на Горанов и Борисов. Точно тук стигаме до най-съществения въпрос, по който прокуратурата гръмовно мълчи и той е: Разпитала ли е прокуратурата самия Васил Божков и потърсила ли го е въобще? Божков заяви в свои публикации, че разполага с доказателства за рекета. Публикацията на прокуратурата можете да прочетете тук  .

Автор: От упор