С над 70 на сто са скочили приходите от тол глобите. Според зам.министър Захари Христов това се дължи на новите мерки, предприети от новото ръководство на МРРБ.

В частта, която се отнася за приходите от пътни такси, увеличението за последното тримесечие е с 14,3%. Растат и постъпленията от глоби. За същия период приходите там са увеличени със 76,67%, връчени са и 131 580 броя електрони фишове за нарушения, съобщиха от МРРБ, предаде Dnes.bg.

Това е с 30 000 броя повече от предното тримесечие, обхващащо месеците март, април и май. Издадените наказателните постановления за месеците юни, юли и август са 583 броя, което е 2 пъти повече от предното тримесечие, отчете зам.-министър Христов.

По негова инициатива и на ръководството на Национално тол управление са предприети необходимите действия по обезопасяването и въвеждането на временна организация на движението при входа на София на пристигащите от Перник. Целта е предотвратяване на големи задръствания и недоволство от гражданите от липсата на реверсивно движение в пиковите часове. Благодарение на тази инициатива се очаква да се намали напрежението сред влизащите в София през „Черния кос“.