Патриотарите от ВМРО и НФСБ внесоха закон за мачкане на хората от ЧСИ-та! Законопректът на така наречените патриотари предвижда създаването на нов член 428а в Гражданския Процесуален Кодекс.

Чрез този член всеки може да ви определи, че сте негов длъжник и да се обърне директно към ЧСИ -/Частен Съдебен Изпълнител/ или държавен такъв, като отправи искане за събиране на задължение.

Така наречения кредитор не е длъжен да предоставя документ за съществуващо задължение и може да отправи искането си по електронен път.

Този текст според специалисти може да доведе до нова вълна от своеволия и мачкане на обикновените хора, които да бъдат въвличани в какви ли не измами, тъй като самия законопроект е толкова лишен от юридическа и житейска логика, че съвсем спокойно може да послужи за нова форма измами върху хората.

По всичко личи, че законът е лобистки и има за цел да обслужи съдебните изпълнители и банки и монополисти. Ето тук  можете да се запознаете с поредния лобистки законопроект на патриотарите.