Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС доведе до първа по-сериозна реакция. От втородивизионния “Септември” (Симитли) обявиха, че прекратяват участието си във Втора лига заради “простотиите в БФС”. Именно този клуб издигна кандидатурата на Христо Порточанов за президентския пост. Насроченият за 25 юни предсрочен конгрес обаче беше отменен след връщането на Михайлов, защото целта му беше да гласува именно неговата оставка.

Решението за оттеглянето на “Септември” е взето от кмета на Симитли Апостол Апостолов, който е и бивш съдия. Нещо повече – той обяви, че смята да създаде своя футболна структура, като алтернатива на футболния съюз. Синът на кмета – Стефан Апостолов, пък е настоящ депутат от ГЕРБ.

Ето и цялото съобщение от клуба от Симитли:

“Септември” (Симитли) се отказва от Втора професионална футболна лига и разпуска всички професионални футболисти! 

Не може повече да се занимава с простотиите на Българския футболен съюз! 

Изгражда собствен футболен съюз и догодина ще участва с 16 отбора в общинска футболна група!”.

До отказването си клубът беше на 10-то място в класирането. Ако БФС потвърди, че “Септември” приключва участие, то от това ще бъде облагодетелстван “Нефтохимик 1962”, който бе в зоната на изпадащите и беше застрашен да бъде единственият, който е аут от професионалния футбол по спортни причини. По-рано през сезона участие във Втора лига прекратиха “Витоша” (Бистрица) и “Кариана”, а “Дунав” изобщо не започна първенството.

Снимка: БГНЕС

Източник: Сега