Австрийският президент Александер ван дер Белен  и съпругата му, Дорис Шмидауер, бяха хванати от полицията в ресторант на открито във Виена в нарушение на полицейския час, въведен заради пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

Ван дер Белен потвърди пред изданието “Кронен цайтунг”, че наистина е нарушил забраната и поднесе своите извинения. Президентът уточни, че е водел разговор в ресторанта и е загубил представа за времето. Полицията също потвърди, че Ван дер Белен е бил забелязан в заведението.
Ван дер Белен и съпругата му са консумирали напитки на маса в ресторанта след полунощ, когато полицаи влезли в заведението, за да направят проверка.
Глобите за нарушение на ограниченията, въведени заради коронавируса, могат да достигнат до 30 000 евро.
“Наистина много съжалявам. Това беше грешка”, каза Ван дер Белен пред “Кронен цайтунг”. Представете си сега за миг как български полицаи арестуват седналият на пейка Красимир Каракачанов по време на извънредно положение? Трудно е, нали? Именно по това се различаваме с онези страни! Там просто всеки си върши работата и закона важи за всички еднакво!