“Локомотив” (Пд) победи с 2:0 прекия си конкурент за второто място “ЦСКА-София” и почти си осигури сребърните медали в първенството, като вече има три точки преднина пред “червените” в класирането.

И двете попадения за „смърфовете” реализира капитанът на тима и Футболист №1 на България Димитър Илиев през втората част, като за единия се наложи намесата на VAR, преди да бъде признат.

До края на футболното ни първенство остават само два кръга, което означава, че на “Локо” (Пд) е необходима още една победа, или пък нова грешна стъпка на “ЦСКА-София”, за да бъде решена и на теория битката за второто място.

Двубоят бе изгледан от трибуните и от националния селекционер Ясен Петров, който има избранизи и от двата отбора за своя състав.

Треньорът на “ЦСКА-София” Любослав Пенев отново критикува VAR: “Има и такива мачове. Опитахме се, отправихме удари, но неточни. Трябва да подобрим това ни качество. Това, което видях, бе, че играхме две различни полувремена. Първото играхме много добре, дисциплинирано. Второто отстъпихме, отдръпнахме се и спряхме да водим тази битка. В момента нямам никакви претенции. VAR се намесва, когато му е кеф. С VAR, без VAR… Дано помага на съдиите да бъдат по-обективни и безпристрастни.”

А наставникът на пловдивчани Александър Тунчев на свой ред заяви:

“През първото полувреме бяхме много припряни. Казах на момчетата, че няма от какво да се притесняваме. Срещу силните отбори играем добре, особено вкъщи. Тази победа е много важна срещу пряк конкурент. Имаме още два мача и доста сгъстена програма. Тези фенове отново дадоха криле на отбора. Когато феновете са на стадиона, качеството на игра се подобрява”.

Източник: Сега