Две ключови кръстовища в София остават блокирани от протестиращите, които настояват за оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Окупиран остава “Орлов мост”, който е преграден от импровизирани барикади, направени от скамейки, кашпи, контейнери за боклук и палети. От там все пак продължават да се пропускат линейки. Днес там ще има и занималня за децата на протестиращите, като присъствие са обещали няколко начални учители.

Блокирано остава и кръстовището на бул. “Цар Освободител” и бул. “Дондуков” пред сградата на Министерския съвет. Очаква се през деня протестиращи отново да затворят кръстовището пред ректората на Софийския университет. Вчера те го освободиха в знак на добра воля и се преместиха пред Министерски съвет, очаквайки Борисов да подаде оставка, след като в профила си във “Фейсбук” той бе обявил, че предстои да вземе важни решения. Вместо това обаче премиерът даде да се разбере, че не смята да напуска поста си и дори поиска оставката на президента Румен Радев. Това провокира оттеглилите се от Ректората да заявят, че отново ще се върнат там и ще блокират пак това важно кръстовище.

За тази вечер в 34-ия ден на протестите се готви и импровизирана “Дискотека за оставка”.

Блокирано е и кръстовището пред сградата на общинската управа във Варна. Няколко дни палатките бяха разположени на малкия площад в съседство, но снощи бяха върнати на асфалта.