Главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов обявя, че клубът няма да прави селекция в близките месеци заради кризата с коронавируса. Той обясни, че „червените“ ще насочат усилията си към турнира за Купата на България, защото Лудогорец води с много точки в първенството. Бившият халф за пореден път обяви, че миналия сезон ЦСКА-София е щял да стане шампион, ако е имало феърплей.
„Тези два месеца бяха много тежки за нас, за футболистите. Сега трябва да се подготвим добре за доиграване на шампионата. Ще преодолеем и тази трудност с победи.
Тази година Лудогорец води с много точки и затова приоритет ни е Купата на България“, каза Стоилов пред bTV.
„Решението да се играе без публика е финансов удар по нас. Дано има фонове в евротурнирите, защото това ще бъде сериозен удар наистина. Маркетингово всичко е спряно, всичко в клуба е на издръжката на двамата собственици – г-н Ганчев и г-н Инджов. През тези два месеца играчите са с намалени заплати. Има двама с договори, с които водим преговори, но засега са неуспешни и те остават част от отбора“, добави той.
„Спрямо Левски и Лудогорец сме с доста по-нормален бюджет, ако са верни цифрите, които четем, разбира се.
Джеси и Пинто са във висящо положение, изчакваме да видим какво ще стане с кризата. Албентоса постъпи много разумно, много бързо се разбрахме с него, но с други изпитваме затруднения в преговорите. Винаги сме имали млади футболисти – преди беше Чорбаджийски, сега Антов. Ако си хванат шанса, могат да успеят“, каза още Стоилов.
„При нас никога не са играли заплатите. Не знам заплата да е вкарала гол. Треньорът на знае заплатите на играчите, той пуска тези, които прецени. Клубът никога не се е бъркал в работата на треньора. Не е рано да мислим за лятна селекция – винаги следим играчи, коментираме с мениджъри, със самите играчи даже. Не се знае след два месеца какво ще е, това ни притеснява най-много. Докато не се изясни какво ще се случва с кризата, не е редно да правим лятна селекция според мен“, отсече мениджърът на „червените“.
„Преговори със Стамен Белчев не са водени, имаме си треньор – Милош Крушчич. Щом не сме на първо място, явно има какво да се подобрява в клуба. Собствениците искат да сме шампиони и да вземем Купата на България. Надявам се тази година да успеем да вземем трофей“, завърши Стоилов.

Източник: kotasport.com