Иван Вълков

Набралият бурна популярност бивш служебен икономически министър в Кирил Петков експлоатира до максимум твърдението, че е завършил в Харвард, за да легитимира образа си на образовано, почтено и компетентно юпи.

Да, ама не точно!

Справка в онлайн регистъра на американския университ Харвард показва, че името на Кирил Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение.

Дипломата, която представя, също не е от издаваните за завършили бакалавърска или магистърска степен в университета.

Харвардските, както и почти всички дипломи по света, са във формат лендскейп А4 (пейзаж -хоризонтални), а не като неговата портретни А4 (вертикална).От постинг в Туиър на негова официална среща като министър с канадката Аник Гулет за подкрепа на отхвърления от ЕС договор за СЕТА, става ясно, че Петков всъщност е завършил Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада като бакалавър. Както и да го въртим той не е от топ универиситетите в света и не е Харвард.

Любопитен детайл е, че курсовата му работа, която пише с още трима души, е „Българския моден клъстер“, в която незнайно защо пише като първа част история от Освобождението до наши дни.

Преди две седмици Петков обясни: „В Харвард се обучавах две години, това е пълната магистърска програма от 2005 до 2007 г. по „Бизнес администрация“. От 900 човека съм бил в топ 90-те студента на моя випуск“, посочи тогава министърът.

Той благодари на един от преподавателите си, затова, че е бил сред 45-те души, избрани да се обучават в неговия клас в Харвардския университет. Именно от него той е заел идеята да организира състезание между службите по търговскоикономическите въпроси на България.

Хубаво е българското общество да не е като индианско от времето на испнското нашествие, когато са си продавали златото и държавите за стъклени топчета.

 

post
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Gmail
  • Принтирай
  • LinkedIn

Източник: Епицентър.бг