В момента се налага една тенденция, срещу която се борехме толкова дълго време, но изглежда решението е разумно – насърчаване на транспорта с лични автомобили за сметка на градския транспорт. Това мнение сподели лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов“.
“Градският транспорт е потенциално място, на което се събират много хора. Но при празнично разписание, струпването на хора е по-голямо“, каза Паргов“. “Ако се стигне до някакво драстично увеличение на заразените, може би трябва да се стигне до затваряне на градския транспорт. Чувам дори, че има компании, които плащат таксиметрови превози на своите служители“.
В момента общественият транспорт се движи с празнично разписание, което създава повишен риск от струпване на хора по спирките, посочва още общинският съветник.
Още интервюта и коментари ще намерите тук
Той призова още за набиране на доброволци в социалния патронаж, тъй като човешкият ресурс там недостига за нуждите на обезпечаване с продукти от първа необходимост. Трябва да се помисли и за карантинираните, защото те също са хора и имат нужда от грижа, според Калоян Паргов. Вижте цялото интервю във видеото: