“Ще водя БСП-София като председател на изборите. Считам, че решението да бъдат изключени много другари от делегатските листи е погрешно! В момента, в който се намира България имаме нужда от конструктивни решения”, това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в предаването “Денят на живо” по телевизия Нова Нюз.

Паргов обясни, че за да се стигне до победа на БСП са нужни обединени членове, а не сърдити, като по този начин той се аргументира защо решението да се изключат повече от 90 социалисти от делегатските листи е погрешно.

Паргов отговори, че водачите на листи са ясни и предстои подреждане на пълните състави на листите, в които ще участват и много непартийни личности.

“Притеснително е, че преди изборите наши другари подават оставки в знак на протест. Партията се нуждае на консолидация, това, което се случва в Пловдив е много тревожно, при положение, че председателя на организацията хвърля оставка, при положение, че листата ще се води от Корнелия Нинова”, този коментар направи Калоян Паргов по повод хвърлени оставки в Пловдив в знак на протест, че листата ще се води от Корнелия Нинова.

“Президентът Румен Радев има нужда от голяма обществена подкрепа, днес чух, че Корнелия Нинова е знаела за намерението на Илияна Йотова и Румен Радев, тоест няма драма”, така отговори Паргов на въпрос- защо БСП не е изразила решение за подкрепа на президента за втори мандат?