Не е вярно, че Столична община строи нови детски градини. Просто се съществуващи детски градини се санират или реновират”, това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в предаването “Делници” на телевизия Ероком.

“Приетите правила за прием само узаконяват недостига в градините. Ние от БСП имаме коренно противоположно виждане по този въпрос от това на ГЕРБ. Ние считаме, че всяко дете има право на достъп до място в градина и нашите районни кметове вече решават този проблем. Ето, в район Изгрев нашия кмет Делян Георгиев поиска имот от държавната НКЖИ и сега върху него ще се построи нова детска градина”, посочи лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

“Една детска градина струва около 10-15 хиляди на дете или около 2-2,5 милиона лева. Ние смятаме, че за един мандат спокойно могат да се построят 10-12 градини”, даде пример за реално изпълнима цел Калоян Паргов.

“Успехите на БСП- София се базират върху работата на много сериозен екип от 24 районни председатели, чиято средна възраст е около 42 години. На президентските избори БСП-София бе първа политическа сила.БСП-София наброява над 8 хиляди членове, които работят усърдно за идейно развитие на партията”, отговори Паргов на въпрос за развитието на градската организация.

“Не може човек да тича по две писти. Получавам номинации за национален председател и те са оценка на членовете за свършената работа. Имам право на още един мандат като председател на столичната организация и като един от най-опитните съм длъжен да водя и помагам на колегите в СОС”, отговори Паргов на въпрос за бъдещите му планове.

“Кампаниите за избор на лидер на БСП ще продължи повече от 9 месеца в тежки здравни условия. Аз не съм претендент за лидер, но искам да допринеса за една идейна дискусия, която да предотврати личностните нападки. Именно тук би трябвало да припомня притчата за Цар Соломон и двете майки. Аз не искам детето, разбирайте БСП да бъде разсечено”, коментира кампанията за лидер на БСП Калоян Паргов.

“Излизането от кризата изисква консолидирани усилия от всички и това трябва да се осъзнае от всички”, завърши участието си в предаването Калоян Паргов.