“Митингът на Бузлуджа ще бъде протест пред Министерския съвет”, това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в предаването “Денят на живо с Наделина Анева” по телевизия “Канал 3”.

“В момента се намираме в състояние на политическа криза, а от есента ще бъдем и в тежка икономическа криза. Протестът е справедлив, правото на протест е гарантирано и отстоява накърнени човешки права”, заяви още Калоян Паргов.

“Нашата политическа заявка е очакване на оставка от правителството. Аз съм политик, а не анализатор. Хората търсят промяна и справедливост. В момента предсрочните избори са единственото правилно решение, което може да успокои хората. Трябва да подчертаем, че младите хора днес искат промяна! За това ново поколение преходът не съществува и то не е обременено от миналото. Те виждат живота през собствените си възприятия”, продължи лидера на софийската левица.

“Трябва да говорим повече за икономика и големия въпрос е как ще похарчим европейските пари без да допуснем корупционни практики. Тези пари трябва да създадат повече предприятия и работни места, а от там и повече приходи за бюджета”, отговори Калоян Паргов на въпрос- какво ще правим с европейските пари.

“В битката за лидерският пост на БСП най-важната думичка е консолидация с това трябва да завърши конгреса на партията на 26 септември. Благодаря за всички номинации, но нека се проведе един честен избор, защото след 26 септември пак трябва да се гледаме в очите. Всичко трябва да е “За България” какъвто ще е и митингът на 25 юли пред Министерски съвет”, заяви Паргов по повод предстоящите избори за национален лидер на БСП.

“Считам, че никой не е по-голям от БСП и не е правилно да се счита, че пряко избрания лидер ще е над БСП. На него ще му се наложи да работи с националните органи на партията без които не може”, допълни Калоян Паргов.