Лидерът на БСП-София Калоян Паргов направи цялостен анализ на дейността на градската левица в предаването “Офанзива” на телевизия Канал 3. Паргов благодари на всички свои другари за свършената работа като открои отличните резултати на БСП по време на евроизборите и особено на местните избори, когато левицата направи отличен резултат и реализира сериозно присъствие в Столичният общински съвет.

Калоян Паргов обърна особено внимание на вътрешно-партийните конфликти в БСП по време на кампанията за председател на партията. Той обърна внимание, че подобни конфликти не водят до нищо добро и са пагубни за БСП. Подобно нещо се случва и в държавата поясни Паргов, като даде пример с войната на институциите, кото води до рушене на държавността.

Лидерът на БСП-София за пореден път заяви, че няма да се кандидатира за председател на БСП, но даде ясно да се разбере, че ще участва в надпреварата за лидер и пореден мандат за председател на градската левица. Паргов заяви, че е бегач на една писта и подкрепата на хората за следващ мандат като председател на градската левица го задължава да се кандидатира за председател.

Калоян Паргов обърна специално внимание на социално-икономическата ситуация в държавата в следствие на заразата Covid-19 и заяви, че ситуацията не бива да се подценява. Той обърна внимание, че икономическия удар, който понасят някои сектори като туризма ще се отразят крайно негативно на хиляди български семейства, което може да доведе до социално напрежение в страната.