През 2020 година групата на БСП в СОС показа, че може да бъде конструктивна опозиция и да налага решения, които мнозинството от управляващи да приемат. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Калоян Паргов – председател на Градската организация на БСП в София и на групата на социалистите в СОС. Той припомни, че 15 от 19-те предложени от БСП мерки залегнаха в общите мерки на София.

„Непосредствено преди края на 2020 година, на 29 декември, в онлайн формат ИБ на Градския съвет на БСП проведе своето последно заседание, което бе свързано именно с предстоящите парламентарни избори, за които стартирахме кампанията в София, тоест ние дадохме начало на предизборната подготовка за парламентарните избори. Това е първата ни и основна задача за следващите няколко месеца, редом с основните ангажименти на нашите народни представители в изтичащия мандат на това Народно събрание и на групата съветници в столичния Парламент. Най-важното за нас е именно подготовката и провеждането на парламентарните избори в тази затруднена обстановка“, заяви той.

За последната година БСП доказа, че може да бъде конструктивна опозиция, която показа разум и далновидност, особено в тежката ситуация с коронавируса. „Загърбихме част от политическите боричкания и се включихме активно в процеса по прилагане на мерки, свързани с преодоляване на социално-икономическите последствия в София“, обясни той.

Паргов уточни, че през първия месец и половина от годината най-важната задача на БСП-София е активното участие в дебатите по Бюджет 2021 на Столична община, като припомни, че за първи път Общината все още не е представила своята бюджетна рамка, което се случва обикновено до 20 декември на предходната година. „Тази седмица ще има заседание на ръководителите на политически групи, на председателския съвет, който ръководи Общинския съвет. Тогава ще обсъдим тази рамка. По-късно през месеца ще обявим и нашето виждане. Бюджет 2021 със сигурност ще бъде кризисен“, отбеляза лидерът на БСП-София.

За новата година Паргов пожела на всички най-вече здраве. „Нека да приемем 2021 година с вяра, че наистина добрите дни предстоят и да оставим лошото зад гърба ни. Дано в края й да можем да се поздравим с това, че отново ще можем да се прегръщаме без страх и с това, че наистина ще настъпи така желаната промяна в България, която ще ни изведе на нов път и нови хоризонти. Това може да стане само с нашата активност на предстоящите избори, защото тази промяна зависи от всеки един от нас“, завърши той.

Веселка ИВАНОВА

Източник: Фокус