„Надува се балонът, надувайте, момчета, да стане на парчета…”

Така, първият балон на Каскета Гешев се спука. Конституционният съд ясно му отговори, че в Конституцията много точно е записано, че не може да си пъха мръсните лапи в Президентството. И че всичко това дословно е записано в основния закон на страната.

Да припомним обаче, че Гешев зададе своите въпроси към Конституционния съд в началото на 2020 година. Но в такъв професионален вид обаче, че два месеца по-късно съдийката – докладчик по делото, го прикани да разясни питане ли има относно президента на Републиката или иска да знае дали в свободното си време може да продава семки пред Съдебната палата в София.

Сега се очаква да се пукне балонът и срещу Десислава Иванчева и нейната заместничка във Върховния касационен съд, за които Гешев злорадо дрънкаше, че били светнали отвсякъде. Само дето това някак не се доказва в съдебното производство. И дето Апелативният специализиран съд панически не допуска в съдебната зала свидетели на обвинените, които ще кажат нещо различно от прокурорските басни по същото дело.

Следва балонът с Арабаджиеви, които съдът вчера пусна под домашен арест, после – Баневи, Бобокови, Божков, а след тях и всички кокошкари, които Каскета задържа за месеци в ареста за това, че са откъснали една круша от дървото на съседа си, като бодро твърди, че вече аха-аха и ще пречупи гръбната на битова престъпност.

Но не трябва да стреляме по пианиста по силата на аргумента, че той толкова може. Друг е въпросът, че са го турили на пианото точно защото толкова може, след като е зубкал правото в школата на МВР в Симеоново, с чиято диплома едва ли някой адвокатски колектив с ентусиазъм би го взел в кантората си.

А, че е натрупал мазнинка в месеците след избирането му за Главен прокурор на Републиката от тези, които му слагат нотите на статива на пианото, това може и да се предположи. Може и да не се предположи, разбира се. Което обаче е все тая.

Та, тъй, търпение трябва. И постоянство в търпението. Което е тръгнало, все някога ще си дойде на мястото. На това място, което всеки си е заслужил.

Автор: Огнян Марков