Казионните медии показаха тотален слугинаж и не обелват и думичка за скандалния запис, в който глас, който е сходен с този на Бойко Борисов изрича изключително скандални реплики. Някои от тях обаче би трябвало да са обект на проверка на прокуратурата, тъй като са свързани със злоупотреба с власт.Ето какво се казва в записа по казуса “Еврохолд”:

“Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по “Еврохолд” на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене”.

Припомняме, че “Еврохолд” беше основен кандидат за изкупуване на българския бизнес на ЧЕЗ. КФН обаче направи проверка на дружеството, като прати доклада на прокуратурата и ДАНС. А на 24 октомври, 2019 година КЗК спря “Еврохолд” по пътя към ЧЕЗ, като “Еврохолд” заведе дело срещу КЗК заради това. Бързо сравнение на събитията, за които се говори в записа, показва следното – КФН влиза на проверка в “Еврохолд” заради сделката за ЧЕЗ на 24.04.2019.

Малко след тази тема гласът от записа, който прилича на този на Борисов, говори за обвинението на бившия зам.-министър Александър Манолев заради скандала с къщата му за гости, която, съгласно обвинението, изобщо не е за гости. За повдигнатото официално обвинение на Манолев беше съобщено на 25.04.2019.

Третото събитие от разговора касае изказване на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. То е заради арменския геноцид. Тя не позволи едноминутно мълчание в парламента за това след емоционален призив на Валери Симеонов, с мотив че съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание предложения за почитане на паметта с едноминутно мълчание могат да се правят само ако са били внесени писмено в деловодството на парламента до 18:00 часа на деня, предшестващ съответното пленарно заседание, освен в изключителни случаи.

Ето записът:

Гласът приличащ на Борисов очевидно разговаря по телефона, чува се фон на чалга музика.