В бедна България има три автомобила бугати като на Роналдо. Това обяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията на Южната дъга в София към която се присъедини и шефът на СДВР Георги Борисов се беше подготвил със статистика за скъпите возила у нас, която му бе предоставена именно от Хаджиев. Причината да изнесе данните са упреците към него за репликата “бизнесмените да си продадат колите, за да платят на работниците”.
“Доста пъти ме упрекнаха, че съм обидил някого, искам да кажа, че към днешна дата в бедна България има три автомобила бугати като на Роналдо, 241 бентлита, 123 ферарита, 54 майбаха, 22 макларъни, 87 ламборджинита, 311 мазератита, 84 ролс-ройса, 280 хамъри, близо 4000 ягуари, близо 5000 поршета”, изброи премиерът. “Е, като казах, че в някои бизнеси да запазят работниците може да нямалят колите си, с кое съм ги обидил?”, попита той. “Все пак исках да изчета справката, защото така говорят все едно съм ги обидил, аз исках да защитя работниците”, обясни Борисов.
BNews припомня обаче, голяма част от визираните от премиера баровци са от ПП ГЕРБ или гравитират около нея чрез фирмите си. Пример за това е бизнесменът Ваньо Алексиев. Преди време собственикът на приближената до управляващите спедиторска фирма се похвали с новата си придобивка – култовата суперкола Bugatti Chiron. Мегамашината е на цена, започваща от 2,5 милиона евро.
Ваньо Алексиев, който е в транспортния и логистичния бизнес, начело на компанията “Биомет”, от доста време, се похвали с новото си Bugatti в социалната мрежа Instagram.

Източник: Bnews.bg