Разследващият журналист Димитър Байрактаров публикува пост във Фейсбук, в който припомни на главния прокурор Иван Гешев, че изминало повече от година от обявената гръмко проверка на приватизацията в България. Журналистът повдига и въпроса за мълчанието на политиците по тази тема, както и опита на други да заблуждават обществото със създаването на поредна комисия в парламента. Ето какво написа Димитър Байрактаров:

“На 12 февруари 2020 година главния прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС проверка на цялата приватизация! В началото на юни 2020 година ДАНС предостави доклад за 14-те най-големи приватизационни сделки. Тези сделки бяха разпределени за проверка от прокурори на върховна прокуратура, за което съобщи лично Иван Гешев.

Днес ви питам- чухте ли през тази изтекла година някой политик да изисква информация от главния прокурор за хода на тази проверка? Все пак всички знаем, че по време на приватизацията бяха разграбени активи за десетки милиарди долари! Чухте ли днес някой да иска оповестяване на резултатите от тази проверка? За сметка на това едни кресливи политици обикалят телевизионните студия и ви обещават бомбастични ревизии и създаването на някакви измислени комисии в парламента, които нямат никаква стойност! Това с “проверяващите комисии” в парламента го казвам от личен опит и мога да ви посоча десетки примери за такива комисии, от чиято дейност нищо не е произлязло! Най-пресен пример са комисията за проверка по фалита на КТБ и комисията за проверка в енергетиката! Във втората лично аз предоставих документи и всичко бе заметено!

Не се оставяйте да ви заблуждават с подобни евтини прийоми! Редно е Гешев да излезе и да оповести резултатите от тези проверки и да посочи има ли привлечени като обвиняеми политици?! Най-важно е да посочи с колко милиарда е ощетена държавата?! Бъдете здрави!”

На 12 февруари 2020 година главния прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС проверка на цялата приватизация! В началото на…

Публикувахте от Димитър Байрактаров в Сряда, 7 април 2021 г.