Журналистът Васил Петев: Внимавайте да не се озовете в Рая, че току-виж ви “облазил танк”

Веднъж заработила ефективно, пропагандата има свойството да увеличава обема на случайната глупост в геометрична прогресия.

Пускам преди малко телевизора и виждам евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков със синя баретка да обяснява, че е изключително хубаво всеки мъж между 20 и 40 години да бъде “облазен от танк”. Това щяло да му даде допълнително самочувствие и смелост. Новаков още каза, че кубинките били много неудобни, но носейки ги по цял ден, болката в краката го превръщала в мъж, а това, че е издържал на тормоза му носело огромно лично удовлетворение.

(Сещам се за Кари Брадшоу и обувките Manolo Blahnik. В една от сериите, горката, цял ден шляпаше из Манхатън, а в края на вечерта пришките по краката й я превърнаха в мъж. Абе, досущ като депутата Новаков. Само едни бели три четвърти чорапки му трябват на пича и в армията позивната му ще бъде “Кари”)

Някой ще каже, брей какъв патриот, брей какъв мъж! А аз пък, по стар български обичай, си викам единствено: лелееее колко му хлопа дъската на това момче! Тоя, за да се направи на интересен, ще преспи и с Урсула фон дер Лайен, а после ще се снима по телевизията, за да покаже че дори и с презерватив на главата човек може да помага на възрастните хора.

При всички положения обаче, за мен вече няма никакво съмнение, че започнаха да ни “къпят” в посока бъдеща война. Пропагандата се е развихрила с такава сила, че много скоро свещената тъпота ще тече от всяка чешма, от всеки iPhone, от устата на всеки малоумник.

Като добавим към това и вчерашната оферта на украинеца Тагарев енергетиците да постъпят в армията, си мисля, че тези клоуни буквално ни презират.

Абе, глупаците правят свой собствен рай, е казал навремето другарят Буковски. Така че, много внимавайте, уважаеми хора, да не попаднете в Рая! Че току-виж ви облазил танк.

Васил Петев

Източник: MEDIAMALL