Емил Йотовски: Само помнете, че след крадците идват убийците

 
ТЕХНОЛОГИЯ НА УНИЩОЖЕНИЕТО
След крадците идват убийците! Запомнете го, за да не губите време в търсене на абстрактни отговори на ясни въпроси.
.
Вървим със смели и възторжени крачки по украинския модел. По-скоро по украинската бездна.
В Украйна смяната на крадците с убийци ѝ коства съществуването. Украйна няма приятели и тя вече го знае. Тя има врагове отвътре и отвън. Тези, които я зареждат с оръжие, не се интересуват от някаква тяхна победа. Ще я зареждат с оръжие дотогава, докато имат печалба и изгода. Ще я зареждат с оръжие, докато има оборотно месо за месомелачката. Но нека си спомним как започна всичко и да преценим дали и ние гордо крачим в указаната посока.
.
Спомнете си. Преди да дойдат убийците в Украйна на власт бяха крадците. Олигарсите. Те успяха да откраднат почти всичко. Земя, пари, надежди. Крадците крадяха от собствения си народ. Крадяха безкритично.
.
Крадците бяха покровителствани и от Запада, и от Изтока. Изтокът си въобразяваше, че като поддържа крадците на власт ще има контрол върху украинската политика. Западът обаче беше по-умен. Той използва крадците до момента, в който имаше сметка от украинското ограбване. А когато видя, че адекватността на процеса е изчерпана и търпението на хората привърши, реши да направи рокада – замени крадците с убийците.
.
Разбира се, всичко беше облечено в дрехите на народно недоволство, бунт, майдан, революция. Народът срещу крадците. Умните и красивите срещу грозните и алчните. И звучеше като че е вярно. Убийците дойдоха в дрехите на миротворци. Дойдоха по най-демократичния начин с тотално народно одобрение. Почти като освободители.
.
В началото убийците не даваха вид на опасни. Държаха се симпатично и някак системно неразумно. Неразумността им беше отдавана на прекомерен стремеж към справедливост. Към бясно рушене на олигархичните устои. Възползваха се от натрупания народен гняв към системните крадци и намираха одобрение дори и когато очевидно грешаха. После, под предлог, че реставрират историята, започнаха да рушат паметта.
.
Започва ли да ви звучи познато?
.
Пропагандната медийна машина замиташе проблемите и намираше понякога наистина нелепи обяснения за действията на убийците. И резултатът дойде:
– Убийците не донесоха никакъв мир и задълбочиха всички възможни конфликти.
– Не донесоха икономически просперитет.
– Не донесоха справедливост.
– Вдигнаха нивото на агресия и прекрачиха дипломатическите граници, като поканиха Запада да строи военни бази с цел… мир.
– Убийците бяха готови да обслужват всякакви интереси за сметка на националните.
– Разбира се, получи се точно това, за което убийците бяха имплантирани – убийство на държавата.
– За убийците националните интереси са със стойността на изпусната филия с лютеница. Може да се каже, че те са ликвидатори. Останалите терзания са без стойност.
.
Само помнете, че след крадците идват убийците.
.
Технологично погледнато е това.
Емил Йотовски