Ирландският евродепутат Клеър Дейли отправи видеопослание към протестиращите срещу правителството българи в Брюксел – Протест в Брюксел срещу престъпното управление на България.

„Скъпи приятели, наистина съжалявам, че днес не мога да бъда с вас в Брюксел във вашата важна протестна акция, но с радост Ви изпращам най-добри пожелания и силна подкрепа за вашите храбри усилия в опита Ви да заведете под отговорност тези, които са на власт в България. От дълго време наблюдавам продължителната корупция на Бойко Борисов и неговия екип и начина, по който те се опитват да изпозват еврофондовете в своя полза, като са се намесили и в съдебната система и стоят зад назначаването на главния прокурор Иван Гешев“, казва Дейли.

„Толкова ми е приятно да видя българския народ да се надигне и да търси отговорност от виновниците. Свидетел съм от разстояние на масовите арести, на побоите и липсата на справедливост…“, допълва тя.

„Трябва да кажа, че съм много разочарована и от ЕС и ЕК заради неспособността им да се намесят. Не е изненада. Мисля, че Борисов се е възползвал от връзките си сърцето на Европейския съюз и хитро не се насочва към малцинствата, което би му навлякло гнева на Комисията, по начина, по който го правят Унгария и Полша. В резултат на това му се позволява да се възползва сериозно от еврофондовете, докато се мазни сладко на Европа. Няма да му бъде позволено да се измъкне с това“, убедена е Дейли.

„Бъдете силни, бъдете обединени и се надявам някой ден да се присъединя към бъдещите Ви протести“, съпричастен е ирландският евродепутат.

Изявлението на Дейли е споделено от „Отровното трио“.