Изследване показва, че поне 280 000 души в страната са били в контакт с коронавируса, като огромната част от тях изобщо не са го усетили. Това каза доц. Атанас Мангъров по Би Ти Ви. До момента в страната са починали 116 души, което показва смъртност от 0,04% или 1 на 2500. Смъртността при морбили е 1 на 1000, каза още доц. Мангъров. Смъртността е напълно съпоставима с тази при всеки сезонен грип, продължи доцента, с което за пореден път разби на пух и прах заплашителните мераци на Мутафчийски за “яко измиране”. Доцент Мангъров продължи да изнася още числа и аргументи, с които тотално унизи опонента си. 
“Представете си, че имаме 2 болници – в едната има отделение за недоносени деца, в другата няма. При вътреболнична инфекция в едната болница с неонатологията ще има смъртни случаи, а в другата няма да се случи нищо. Ако заменим недоносените с много възрастни хора, ще видим какво ще се случи” Така обясни ниската смъртност у нас доц. Мангъров. Причината да няма висока смъртност била на невисокия брой прекомерно възрастни хора у нас.

По средната продължителност на живота сме на 80 място, докато Италия например била на четвърто, а Испания – на пето място. Средната възраст на починалите в Италия била 80 години. У нас средната продължителност на живота била 73 г. Образно казано, ние сме болницата, в която няма недоносени новородени, каза доц. Мангъров. Той даде ясно да се разбере, че мерките в страната са разхлабени след като е успял да убеди Борисов с научни аргументи. По този начин доц. Мангъров индиректно показа на ЩАБ, че все пак знанията и науката са, за да ги прилагаме, а не да ги отричаме.

Автор: От упор