Интересна снимка-колаж се завъртя в средите на социалистите днес. Ден след като проведоха традиционния си събор „Бузлуджа“ вместо на историческия връх, с митинг-протест на жълтите павета срещу управлението на Борисов 3 в столицата, сред хилядите фотоси от протестното събитие се прокрадна снимка-колаж, на която, според леви активисти, на 24.07.2020 г. вечерта в заведение в Гърция са Георги Гергов и Сергей Станишев. Снимката е придружена от втора – от вчерашния протест срещу Борисов и Иван Гешев, организиран от Българската социалистическа партия.

Plovdiv24.bg научи, че наистина двамата съпартийци не са присъствали на вчерашния митинг. Също така не е присъствал и Георги Търновалийски. Той е имал на 24.07.20 г. рожден ден и може би другарите са празнували неговият празник. Приближената до този кръг народна представителка Теодора Халачева също не е уважила вчерашният митинг.

Халачева и Търновалийски, които са най-близки до Георги Гергов явно са получили депеша от него да не се явяват на преместената в София „Бузлуджа“, тъй като само двама от неговото Изпълнително бюро са присъствали на вчерашния протест. Всички други или са спазили чинно заповедта на олигарха, както смятат социалистите, или са споделили, че са на „планувана почивка“.

Още по-голяма е негативната реакция към неприсъстващите Гергов и Станишев вчера и към тяхната свита, защото те двамата бяха едни от яростните привърженици на идеята за коалиция между БСП и ГЕРБ.

Plovdiv24.bg припомня, че по време на карантината Георги Гергов излезе в телевизионно интервю в подкрепа на Бойко Борисов и мерките срещу COVID-19, но тогава не само местните структури, а и от цялата организация на национално ниво заваляха протестни-писма срещу него и дори искаха неговата отстраняване като член.

https://www.plovdiv24.bg/