Кубрат Пулев ще влезе в ролята на треньор на брат си Тервел за мача му с намибиеца Викапита Мероро. Сблъсъкът е днес в Танзания, а Кобрата ще застане в ъгъла на бронзовия медалист от Лондон 2012, тъй като наставникът Михаил Таков не замина с братята за африканската страна.

Ще бъда в ъгъла, винаги подкрепям брат си, винаги сме един зад друг, заедно сме като един юмрук – обяви доскорошният претендент за световната титла при най-тежките. – Щастлив съм да съм в Танзания за пръв път, това е хубава страна, с хубави хора. Много е различно от Европа, но много ми харесва. Брат ми е много добре подготвен, много опитен е, съперникът също, така че очаквам интересен мач.“

Вчера беше и кантарът за мача, като Тервел влезе точно в категорията си – полутежка. Българинът се оказа точно 91 кг, което е с 350 г над теглото му от предишния мач през 2019-а. Мероро пък е 90 кг.

Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса – заяви Тервел. – Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук, за да говоря много, дошъл съм, за да си свърша работата.“

38-годишният българин ще се опита да удължи серията си без загуба на професионалния ринг на 16 мача, докато Мерото е с 3 години по-млад, но има значително повече срещи – 38, от които 29 победи и 9 поражения.

Източник: Труд