Бойко Борисов не се отказва от депутатското си място, не защото иска да се откаже да бъде депутат, а защото не иска да се откаже да е премиер. Той не може да упражнява едновременно тези две длъжности. Хората трябва за знаят, че още на първото заседание на НС, може да бламират неговата работа ако не бъде избран председател на НС. Това каза журналистът Димитър Байрактаров в предаването “Студио Хъ” по 7/8 ТВ.    НОЩ трябва да подаде оставка и да се приложи Закона за защита при бедствия, за да се приключи с този хаус.
Ако през март 2020 година бе приложен този закон, днес нямаше да имаме НОЩ, който е назначен по член от устройствения правилник на министерски съвет, регламентиращ назначението на работни групи, заяви журналиста. В закона е разписано точно ясно какво е бедствено положение и това не са само наводнения или пожари. Ситуацията, в която се намираме днес отговаря едно към едно на написаното в закона, но в него не е предвиден НОЩ и раздаване на пари от джипката, продължи Димитър Байрактаров.
Журналистът призова и Цвета Караянчева да се откаже да бъде депутат, като последва примера на своя партиен шеф Бойко Борисов.

Бях депутат и член на комисията по здравеопазване, когато на 18 февруари 2016 г. по време на презентация на проф. Камен Плочев във ВМА, той официално предупреди, че ние сме застрашени от коронавирусите. Запазил съм едноминутен запис от този момент.  Сиреч, правителството и депутатите бяхме предупредени за това, което се случва днес. Тогава бяха необходими 40 млн. лева за превантивна програма, но не успях да се преборя тези пари да се осигурят, а както виждате днес се харчат стотици милиони левове.

Настоявам да се потърси отговорност на здравния министър, защото хората, които се ваксинират биват карани да подпишат документ (декларация), че са запознати за взаимодействието на ваксината с други лекарствени продукти, които ползват. Никой не знае такова нещо.  Поне малко морал трябва да има. Ето и записът от 18 февруари 2016 година, който публикувахме на 14-ти март 2021 година  .